Ο Στάλιν παρέδωσε στον Χίτλερ 570 επιφανείς Γερμανο-Αυστριακούς κομμουνιστές, σαν σήμερα το 1939, κατά την υπογραφή του Συμφώνου Ρίμπεντροπ - Μολότωφ

 German Foreign Minister Joachim Von Ribbentrop (left), Soviet leader Joseph Stalin, and his Foreign Minister Vyacheslav Molotov (right) sign the pact in the Kremlin on August 23, 1939.

Σάν σήμερα, πρίν 81 χρόνια, στις 23 Αυγούστου 1939 υπογράφηκε το Σύμφωνο Μή Επιθέσεως μεταξύ της Ναζιστικής Γερμανίας και της Κομμουνιστικής Ρωσσίας, πιό γνωστό ως "Σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ" από τα ονόματα των υπουργών Εξωτερικών που το υπέγραψαν. Εκείνο που δεν είναι γνωστό και κρύβουν ακόμη και τα δεξιά ΜΜΕ είναι το εξής: Ο πατερούλης Στάλιν, για να καλοπιάσει τον Χίτλερ, του παρέδωσε (για την ακρίβεια η NKVD παρέδωσε στην Γκεστάπο) όσους Γερμανούς και Αυστριακούς κομμουνιστές είχαν καταφύγει στη ΕΣΣΔ, μετά το 1933 που ανέβηκαν οι Ναζί στην Εξουσία (570 νοματαίοι συνολικά)


Η παράδοση – παραλαβή, έγινε στα κοινά σύνορα που απέκτησαν οι δύο χώρες, μετά τον τεμαχισμό της Πολωνίας.

Ο σύντροφος Στάλιν έκανε αυτό το «δώρο» στον Χίτλερ, με την σκέψη ότι όλοι αυτοί θα ήταν σίγουρα σφόδρα αντίθετοι στο Σύμφωνο και θα του δημιουργούσαν πολλά προβλήματα. Βεβαίως, δεν ήταν μόνον αυτός ο υπολογισμός.

Ο Στάλιν εκτός ότι υποπτευόταν όλους τους ξένους κομμουνιστές, δεν τους είχε και σε καμία υπόληψη: «Ένα καλό σοβιετικό τρακτέρ αξίζει περισσότερο από δέκα καλούς ξένους κομμουνιστές» (πηγή: Isaac Deutscher, «Στάλιν – Πολιτική Βιογραφία» σελ. 405 υποσημείωση: «One Soviet tractor is worth more than ten good foreign Communists»   

Βεβαίως, οι κομμουνιστές αυτοί στάθηκαν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους.

Πολλοί επέζησαν του πολέμου στα γερμανικά στρατόπεδα, ενώ άλλων εθνικοτήτων σύντροφοί τους που παρέμειναν στην ΕΣΣΔ, χάθηκαν για πάντα στα σταλινικά Γκουλάγκ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα τραγικά λάθη του «αιδοιοείλωτα» Ηλία Κασιδιάρη, που οδηγούν στον όλεθρο τους «Έλληνες για την Πατρίδα»

Γελάει ο κόσμος με τον Πατριωτικό Χώρο: Στα Δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος με τον μπλόγκερ Λευτέρη Πανούση

Πώς το Ίδρυμα Ωνάση πέρασε στα χέρια των Antifa και των υπαλλήλων του Εβραίου Σόρος