Κάργα βασιλοχουντικός και αντιφεμινιστής ήταν ο Γιάννης Πουλόπουλος: Με εντολή Γιάννη Λαδά εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 1η Ολυμπιάδα Τραγουδιού της Χούντας, τον Ιούλιο του 1968 στο Παναθηναϊκό Στάδιο!..

 Ο Γιάννης Πουλόπουλος δεν μένει πια εδώ - Polis Magazino

Από ακροδεξιά βασιλοχουντική οικογένεια της Μάνης καταγόταν ο κοσμαγάπητος Γιάννης Πουλόπουλος, που έφυγε την περασμένη Κυριακή 23 Αυγούστου στα 79 του χρόνια. Αυτό που δεν λέει κανείς είναι ότι ο Γιάννης Πουλόπουλος (με εντολή του μακαρίτη Γιάννη Λαδά που ήταν "κολλητός" με τον πατέρα του, Γιώργο...) εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Πρώτη Ολυμπιάδα Τραγουδιού της Χούντας, που έγινε από τις 26 μέχρι τις 28 Ιουλίου 1968 στο κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο


Ας τα πάρουμε με την σειρά:

1) Ο Γιάννης Πουλόπουλος καταγόταν από ακροδεξιά, βασιλοχουντική οικογένεια, γι’ αυτό και το 1966 ο αυστηρός πατέρας του, μακαρίτης Γιώργος Πουλόπουλος, του απαγόρευσε να πάει με τον Μίκη Θεοδωράκη και την Μαρία Φαραντούρη στις περίφημες συναυλίες της Σοβιετικής Ένωσης, με αποτέλεσμα ο Μίκης να τον αντικαταστήσει με τον Αντώνη Καλογιάννη.

2) Το ότι ο Γιάννης Πουλόπουλος ήταν βαμμένος ακροδεξιός φαίνεται κι από το εξής που αποσιωπούν όλα τα ΜΜΕ, ακόμη και η Wikipedia: Στις 27 Ιουλίου 1968, σε ηλικία 27 ετών, ο Γιάννης Πουλόπουλος εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 1η Ολυμπιάδα Τραγουδιού της Χούντας, με το τραγούδι «Μα τώρα αγάπη μου» σε στίχους και μουσική Μίμη Πλέσσα, το οποίο δικαίως πήγε άπατο, γιατί ήτανε «μάπα».

Σημειωτέον ότι η επιλογή του Πουλόπουλου για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα έγινε από τον τότε πανίσχυρο Γραμματέα Δημοσίας Τάξεως, Γιάννη Λαδά, ο οποίος γνώριζε τον πατέρα Πουλόπουλο, γιατί ήταν κοντοχωριανοί (Καρδαμύλη Μάνης και Δυρράχιο Αρκαδίας αντιστοίχως) Παρόλα αυτά, ο θαρραλέος Γιάννης Πουλόπουλος δεν εξαφάνισε το τραγούδι «Μα τώρα αγάπη μου» από την πιάτσα, αλλά το συμπεριέλαβε και μετά τη Μεταπολίτευση στη συλλογή «Όλα δικά σου μάτια μου».

Για την Ιστορία ΙΔΟΥ το βίντεο από την 1η Ολυμπιάδα Τραγουδιού της Χούντας (ο Πουλόπουλος εμφανίζεται από το 4.38 μέχρι το 5.38) όπου ο Πουλόπουλος ερμηνεύει στο κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο το τραγούδι του Μίμη Πλέσσα «Μα τώρα αγάπη μου» εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ενώ ο Παττακός, ο Μακαρέζος, ο Ανδρουτσόπουλος και ο Ασλανίδης τον καταχειροκροτάνε και τον αποθεώνουν από τις κερκίδες των επισήμων…

ΙΔΟΥ και η γλαφυρή περιγραφή από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ της Χούντας των όσων συνέβησαν τον Ιούλιο του 1968 στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο…

«Η 1η Διεθνής Ολυμπιάδα Τραγουδιού στο Παναθηναϊκό Στάδιο (26/07/1968 – 28/07/1968)

Περίληψη
Έναρξη της 1ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Τραγουδιού με ομιλίες του Υφυπουργού Προεδρίας Κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Βοβολίνη και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Ολυμπιάδας Γιώργου Οικονομίδη στο Παναθηναϊκό Στάδιο, οι διαγωνιζόμενοι τραγουδιστές και άλλοι, εκτός συναγωνισμού, από διάφορες χώρες, που ερμηνεύουν τα τραγούδια τους και η βράβευση των νικητών από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Στυλιανό Παττακό και από τον Γ. Οικονομίδη.

Περιγραφή

Άποψη του Παναθηναϊκού Σταδίου, νυχτερινή ώρα, όπου πραγματοποιείται η 1η Διεθνής Ολυμπιάδα Τραγουδιού. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως Στυλιανός Παττακός, συνοδευόμενος από άλλους επισήμους, φτάνει στο στάδιο όπου τον υποδέχονται δια χειραψίας ο Υφυπουργός Προεδρίας Κυβερνήσεως Κωνσταντίνος Βοβολίνης και ο Υπουργός Δημοσίων Έργων Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου. Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Δημήτριος Πατίλης φτάνει στο στάδιο, όπου τον υποδέχεται επίσημος. Ο Υπουργός Συντονισμού Νικόλαος Μακαρέζος, ο Υπουργός Οικονομικών Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προεδρίας Κυβερνήσεως Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος φτάνουν στο στάδιο, όπου τους υποδέχονται επίσημοι. Πλήθος κόσμου, στις κερκίδες του σταδίου, χειροκροτεί τον Κ. Βοβολίνη που κηρύττει την έναρξη της Ολυμπιάδας. Ο Δ. Πατίλης, ο Κ. Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Κωνσταντίνος Ασλανίδης, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Ιωάννης Χολέβας, άλλοι επίσημοι και ο παριστάμενος κόσμος παρακολουθούν τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Ολυμπιάδας Γιώργο Οικονομίδη που εκφωνεί λόγο. Οι παριστάμενοι χειροκροτούν. Ο ηθοποιός Νίκος Χατζίσκος, στη σκηνή, απαγγέλει τον ύμνο της Ολυμπιάδας. Το χορευτικό ζευγάρι Βέρα Έλλεν – Αλέκο Μπάλσας παρουσιάζει χορογραφία. Η διαγωνιζόμενη Μανταλένα Ιγκλέσιας ερμηνεύει το τραγούδι της Πορτογαλίας. Ο Σαμίρ Ισκανταρανί ερμηνεύει το τραγούδι της Αιγύπτου.

Ο Γιάννης Πουλόπουλος ερμηνεύει το τραγούδι της Ελλάδας ενώ το κοινό παρακολουθεί.

Η διαγωνιζόμενη με το τραγούδι του Ισραήλ Αλεξάνδρα ενώ τραγουδά. Ο Γάλλος συνθέτης και τραγουδιστής Ζιλμπέρ Μπεκό, που εμφανίζεται εκτός συναγωνισμού, τραγουδά ενώ ο Στ. Παττακός, ο Κ. Βοβολίνης, ο Κ. Παπαδημητρίου και άλλοι παριστάμενο επίσημοι παρακολουθούν. Το κοινό χειροκροτεί. Η διαγωνιζόμενη με ελληνικό τραγούδι Ζωζώ Κυριαζοπούλου τραγουδά. Η Άννα Σαίντ Κλαίρ ερμηνεύει γαλλικό τραγούδι. Ο Λουί Νεφ ερμηνεύει το βελγικό τραγούδι. Ο διαγωνιζόμενος με το τραγούδι της Ιταλίας Τζίμι Φοντάνα τραγουδά. Η Άζντα Πεκκάν ερμηνεύει το τουρκικό τραγούδι ενώ επίσημοι (ανάμεσα στους οποίους ο Αρχηγός της Αστυνομίας Πόλεων Β. Σακελαρίου) παρακολουθούν. Η αμερικανίδα τραγουδίστρια Madeline Bell τραγουδά εκτός συναγωνισμού ενώ το κοινό χειροκροτεί. Η Μισελίν Ραμμέτ ερμηνεύει γαλλικό τραγούδι. Η Γκλόντα Ρότζερς ερμηνεύει το βρετανικό τραγούδι. Ο Ένζο Γούσμαν ερμηνεύει το τραγούδι της Μάλτας. Ο Φώτης Δήμας ερμηνεύει ελληνικό τραγούδι ενώ οι επίσημοι παρακολουθούν. Η Ελληνίδα τραγουδίστρια Βίκυ και η Ιταλίδα Ρίτα Παβόνε τραγουδούν εκτός συναγωνισμού, ενώ το κοινό χειροκροτεί.

 Ο Στ. Παττακός απονέμει το πρώτο βραβείο στον Βέλγο Λουί Νεφ. Ο Γ. Οικονομίδης συγχαίρει δια χειραψίας τον τραγουδιστή. Ο Γ. Οικονομίδης συγχαίρει δια χειραψίας τον δεύτερο νικητή Τζίμι Φοντάνα και την τρίτη νικήτρια Γκλόντα Ρότζερς. Πυροτεχνήματα που ρίπτονται.

ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ: Ο αλησμόνητος Γιάννης Πουλόπουλος καταγόταν από βασιλοχουντική οικογένεια  και σιχαινόταν τον κομμουνισμό. Άκρως συντηρητικών αρχών, οι απόψεις του για τις γυναίκες φαίνονται από μιά συνέντευξη που είχε δώσει το 1982 στην "Απογευματινή": Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Μαργαρίτας Σφέτσα αν πιστεύει στον Φεμινισμό,, ο Πουλόπουλος είχε απαντήσει πως οι γυναίκες είναι φιαγμένες για να κάνουν παιδιά και να  τηγανίζουν κεφτέδες!.. 

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: Ο ηθοποιός Νίκος Χατζίσκος που απήγγειλε τον Ύμνο της Ολυμπιάδος ήταν μαθητής του Αιμίλιου Βεάκη και οργανωμένο μέλος του ΚΚΕ. Πώς δέχτηκε να απαγγείλει τον Ύμνο της Ολυμπιάδος Τραγουδιού στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο μεσούσης της Χούντας; Εδώ σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα κάρβουνα…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα τραγικά λάθη του «αιδοιοείλωτα» Ηλία Κασιδιάρη, που οδηγούν στον όλεθρο τους «Έλληνες για την Πατρίδα»

Γελάει ο κόσμος με τον Πατριωτικό Χώρο: Στα Δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος με τον μπλόγκερ Λευτέρη Πανούση

Πώς το Ίδρυμα Ωνάση πέρασε στα χέρια των Antifa και των υπαλλήλων του Εβραίου Σόρος